MEKKELİ MÜŞRİKLERİN İNANCI


Mekkeli müşrikler bir çok insanın sandığı gibi ateist bir toplum değildi, aksine İbrahim Aleyhisselam’ın dini üzerine olduklarını iddia eden, Allah’ın varlığına, Allah’ın tek yaratıcı olduğuna öldüren ve dirilten olduğuna, tek emir sahibi olduğuna ve rızık verdiğine inanan insanlardı.

🔸 “Müşriklere de ki: Sizi gökten ve yerden rızıklandıran kimdir? Ya kulaklara ve gözlere sahip olan kimdir? Ölüden diriyi diriden ölüyü çıkaran kimdir? Herşeyi emri altına alan kimdir? Allah’tır diyecekler.
De ki: Öyleyse ona şirk koşmaktan korkmuyormusunuz ?” Yunus-31

◾Peki bu insanlar Allah’a ve ibrahim aleyhisselam’a inandıkları halde, onları dinden çıkarıp ebedi cehennemlik yapan şey nedir?

Bu sorunun cevabı şudur:

Mekkeli müşrikler Allah’a yaklaşmak için, salih gördükleri bazı insanları kendileri ile Allah arasında aracı tutuyorlardı.

🔸 “İyi bil ki halis din yalnız Allah’ındır. O’ndan başka dostlar edinenler, derler ki: Biz bunlara sadece bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz.” Zumer-3

◾Hübel, Uzza, Lat, Menat, diye bildiğimiz mekke’de tapılan putlar, müşrikler tarafından uydurulan putlar değil, o salih insanların heykelleriydi, ve müşrikler bu salih insanlara Allah tarafından verilmiş bazı yetkiler olduğuna inanırlardı.

Bu neden ile müşrikler zor durumda kaldıklarında Allah’ı bırakıp onlardan yardım isterlerdi.

🔸 “Allah’tan başka dua ettikleriniz ise bir çekirdek zarına bile sahip değildirler. Onları çağırırsanız, çağrınızı işitmezler; işitmiş olsalar bile size cevap veremezler; kıyamet günü ise sizin şirk koşmanızı inkar ederler. ” Fatır 13-14

🔸”Onlar, Allah’ı bırakıp, kendilerine ne fayda ne de zarar veremeyecek olanlara tapıyorlar ve: ‘Bunlar, Allah katında bizim şefaatçılarımızdır’ diyorlar. De ki: ‘Göklerde ve yerde, Allah’ın bilmediği bir şeyi mi O’na haber veriyorsunuz ?’ Allah, onların ortak koşmalarından münezzeh ve yücedir. ” Yunus-18

ALLAH’IN HUZURUNA BU VEBAL İLE  NASIL ÇIKACAKSINIZ SEVGİLİ BAŞKAN?

🔹SORULMAYACAK MI SANA  İTİBARI İZZETİ VEREN KİMDİ DİYE?

🔹SORULMAYACAK MI SANA HAYATI YAŞAMI RIZKI VEREN KİMDİ DİYE?

🔹SORULMAYACAK MI SANA 150 BİN KADRO İLE DİNİME HANGİ HİZMETTE BULUNDUN DİYE?

🔹SORULMAYACAK MI SANA  ARKANDA KENDİLERİNİ İSLÂMA NİSPET EDEN 50 MİLYON  MUFAZAKAR  VARDI SEN NE YAPTIN DİYE?

🔹SORULMAYACAK MI SANA ŞU KADAR FİLAN CEMAAT, BU KADAR FALAN TARİKAT,  BU KADAR TASAVVUFCULAR VARDI SEN NE YAPTIN DİYE?

🔹SORULAMAYACAK MI SANA ARKANDA 50 MİLYON MÜSLÜMAN İLE BENİM EMRİME GİRMEN GEREKİRKEN DİNSİZ  LAİKLERİN EMRİNE NEDEN GİRDİN DİYE?

🔹 SORMAYACAKLAR MI SANA MADEM OY KULLANMAK İYİ BİR ŞEY İDİ, ARDINDA BU KADAR HAZIR MÜSLÜMAN VARKEN KENDİN NEDEN BİR PARTİ KURUP YÖNETİME TALİP OLMADIN DİYE?

🔹SORULMAYACAK MI SANA ŞU AYETİ HİÇ OKUMADIN MI DİYE ?
“Onlardan değil benden korkun ” AL-İ İMRAN 175

🔹SORMAYACAKLAR MI SANA KURAN-I EZBERE OKUNSUN DİYE DEGİL HAYAT NİZAMI OLSUN DİYE GÖNDERMİŞTİK DİYE ?

🔹 SANA SORMAYACAKLAR MI ŞU AYETLERİ

“İyi bilin ki! Yaratmak da, emretmek de(hükmetmek de yalnızca) O’na aittir.” A’raf 54

“Yoksa onların Allah’ın izin vermediği şeyleri kendilerine dinden teşri yapan(yasa koyan)ortakları mı vardır?” şura 21

“Allah ve Rasulü bir işi hükme bağladığında hiçbir mümin erkek ve hiçbir mümin kadına işlerinde istediklerini yapma hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Rasulüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır.” (Ahzâb: 33/36)


Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın